Penning Ynskje Atelier

Penning Ynskje Atelier

Schrijver

Ynskje Penning publiceert bij verschillende uitgeverijen zoals bij Noordboek, Leopold, Kluitman, Kok, Maretak, West- Friesland, e.a. Al haar romans worden ook uitgegeven als grote letterboeken en voorgelezen bij de Blindenbibliotheek. Een aantal van haar boeken verschijnt regelmatig als feuilleton in verschillende kranten.
Ze schrijft graag over wilskrachtige vrouwen, die de problemen op hun levensweg ten goede willen keren door te putten uit de bron van de oerkracht die in ieder mens leeft.

Enkele boeken werden genomineerd voor een prijs, zoals ‘Moord op het ijs’ voor de Thea Beckmanprijs. Van het boek ‘De slag bij Ane’ werd een toneelvoorstelling gemaakt die meer dan honderd opvoeringen beleefde.

Sinds enkele jaren schrijft ze historische romans voor volwassenen in samenwerking met de Groninger Universiteit. Het boek ‘Stormvloed’ beleeft inmiddels zijn 4-de druk en gaat over de spectaculaire ondergang van het Waddeneiland Bosch in het begin van de 80-jarige oorlog.


Beeldhouwer

Ynskje Penning is ook beeldhouwer. Naast haar vrije werk zoals het boetseren van mens- en dierfiguren is ze gespecialiseerd in het maken van gelijkende portretkoppen zowel grote als kleine, die in brons gegoten worden. Ze maakte deze voor bedrijven, musea, scholen en overheden, maar vooral voor mensen privé.

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De kunstenaars-in.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

Penning Ynskje Atelier
Emmalaan 7
9752KR Haren Oss

+31 (0)50 5341951

Links

Website
-

Deel deze pagina

Penning+Ynskje+Atelier img