RidesignGesloten (wo 10.00 - 19.00)

Toon openingstijden

kunstenaars - Ridesign - kaartoverzicht

Ridesign

Hoedenatelier Ridesign is eigendom van Ria Bernards uit Vessem. Haar passie voor hoeden begon in 1994 tijdens haar opleiding tot modevakdocent bij docent Kitty Sanders uit Eindhoven aangesloten bij het instituut Cuppens-Geurs. Daarna heeft zij nog diverse cursussen gevolgd bij de hoedenmodiste van Nederland: Marianne Jongkind. En is zij lid van het Nederlands Hoedenplatform waar zij o.a. deelneemt aan prijsvragen en cursussen.  Alleen maatkleding ontwerpen en zelf kunnen maken was niet voldoende. Hoeden waren en zijn nog steeds een leuke uitdaging om iedere outfit van man of vrouw compleet te kunnen maken.
 
Zo heeft Ria al vele verschillende hoeden gemaakt voor heel verschillende doeleinden, zoals:
Een hoed voor een gilde lid of gilde koningin, voor de burgemeester Anja Thijs van Eersel ter gelegenheid van een bezoek van hare majesteit koning Willem-Alexander, ter gelegenheid van bruiloften, een concert of een bezoek aan de paardenraces te Ascot in Engeland, voor de wasvrouwen van de musical Aida te Eersel en voor de jeugdraad van Carnaval.
 
De grootste uitdaging vind Ria in het zoeken naar de juiste hoed voor de persoon en daarbij te kijken naar allerlei materialen en technieken om de mogelijkheden ervan te verkennen. Zij denkt graag mee met de ideeën van de drager om die te verwezenlijken. Vaak krijgt zij de reactie te horen: O, maar een hoed staat mij  niet!” Ria vindt dit ontzettend jammer en verrast menige dame vaak door een hoed te laten passen en te adviseren, waardoor men verwonderd naar zich zelf kijkt. Ria geeft aan dat net als bij kleding ook een hoed zeer persoonlijk is. Ten eerste moet deze de identiteit van de drager ondersteunen ( sportief, klassiek, trendy, etc.)  maar moeten ook vorm, kleur en maat goed zijn om de kracht van de persoon te laten zien.
 
Vanaf 1 juni tot 1 december kunt u kennismaken met het werk van Ria Bernards in Gemeenschapshuis Den Boogerd te Vessem.
 
Op haar facebook site https://www.facebook.com/HoedenatelierRidesign/?ref=bookmarks
Vind je regelmatig foto’s van events en nieuwe hoeden.
Een website is momenteel in de maak.
Voor een kennismaking met haar werk, een afspraak of reactie kunt u contact opnemen via info@ridesign.nl of 06 20194729

Openingstijden

Gesloten
Opent vandaag om 10.00
maandag10.00 - 19.00
dinsdag10.00 - 19.00
woensdag10.00 - 19.00
donderdag10.00 - 19.00
vrijdag10.00 - 19.00
zaterdag10.00 - 15.00
zondagGesloten

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Adres- en contactgegevens

KvK

Nummer
17228318

Status
Actief

Deel deze pagina

Ridesign img